U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Espetadas Rundvleesspiezen met laurier

30 min bereidingstijd
5 min in de oven of op de BBQ

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Pom` Duchesse (750 g)
  • 600 g ossenhaas of biefstuk
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml madeira
  • 5 el olijfolie
  • 150 g chorizo
  • 2 uien
  • 24 verse blaadjes laurier
  • 8 lange (houten) spiesen

Bereiding:

  • Snijd de ossenhaas in blokjes van 2 cm. Rasp of pers de knoflook boven een kom. Voeg de madeira, de olijfolie en zout en peper naar smaak toe. Schep de blokjes ossenhaas door de marinade. Zet weg om 30 minuten te marineren.
  • Bereid  de pom’ duchesse volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de chorizo in dunne plakjes en de ui in stukjes van 2 cm.
  • Neem het vlees uit de marinade en dep droog. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de blokjes ossenhaas 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep ze op een bord.
  • Rijg de gebakken pom’ duchesse met de ossenhaas, de chorizo en de ui aan de spiesen. Stop er ook geregeld een blaadje laurier tussen.
  • Verwarm de oven voor tot 180 ºC of steek de barbecue aan. Rooster de spiesen in de voorverwarmde oven of op de hete barbecue in 5-8 minuten warm en knapperig.
  • Tip: Lekker met roergebakken broccoli, een frisse salade of geroosterde paprika’s.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 920 kcal
  • 53 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 53 g koolhydraten
  • 50 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen